Składniki:
Suche:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
Mokre:
1 szklanka mleka
1 jajko
100g roztopionej margaryny
Dodatki:
szklanka truskawek
3 łodygi rabarbaru
czekolada "biało- czerwona"
Potrzebne nam będą dwa naczynia. W jednym mieszamy składniki mokre: jajko, mleko, rozpuszczoną i wystudzoną margaryne oraz pokrojone w kostke owoce. Rabarbar warto jest przygotować wcześniej, pokrojony w kostke i zasypany 2 łyżeczkami cukru powinnien odczekać pół godzinny.
Drugie naczynie potrzebne nam będzie do połączenia składników suchych. Mąke, cukier, proszek do piecznia, cukier waniliowy i sól dokładnie mieszamy. Nastepnie wlewamy część mokrą do suchej i nie używając miksera łaczymy. Mieszać należy niedbale i niedługo. Muffiny muszą być cieżkie:)
Głęboko wierzę,że za 4 lata będą świetną przekąską przy celebrowaniu sukcesów naszych chłopców:)
Bardzo fajne foremki i muffinki! Czekam na kolejne przepisy!
OdpowiedzUsuń